Houtskool

  • Hoogwaardige houtskool, snel op temperatuur
  • Lange brandduur, intense hitte
  • Brandt efficiënt, met minimale asresten

Doe de test en vind de perfecte houtskool:

Voorgestelde filters
34 Product(en)
per pagina
Quebracho Blanco Restaurant Quality 10kg Zijaanzicht
check Op voorraad
26,95 22,27 Vanaf 24,50
Staffel vanaf  24,50 20,25
Cubaanse Marabu 35 x 10kg
check Op voorraad
759,- 627,27
Staffel vanaf  739,- 610,74
Cubaanse Marabu 10kg Vooraanzicht
check Op voorraad
26,95 22,27 Vanaf 21,69
Staffel vanaf  21,69 17,93
Spaanse Steeneik (Encina) 25 x 15kg
check Op voorraad
799,- 660,33
Staffel vanaf  779,- 643,80
Spaanse Steeneik (Encina) 15kg Vooraanzicht
check Op voorraad
37,95 31,36 Vanaf 31,96
Staffel vanaf  31,96 26,41
Argentijnse White Quebracho 35 x 10kg
check Op voorraad
759,- 627,27
Staffel vanaf  739,- 610,74
  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis!
  • Gratis  verzending vanaf € 20
  • Betaal in 3 termijnen
Argentijnse White Quebracho 10kg Vooraanzicht
check Op voorraad
26,95 22,27 Vanaf 21,69
Staffel vanaf  21,69 17,93
50 x 10kg Black Pearl Kokosnootbriket Voorzijde zak
check Op voorraad
989,- 817,36
Staffel vanaf  969,- 800,83
25 x 10kg Black Pearl Kokosnootbriket Voorzijde zak
check Op voorraad
529,- 437,19
Black Pearl Kokosnootbriket 10 kg Vooraanzicht zak
check Op voorraad
23,99 19,83 Vanaf 19,78
Staffel vanaf  19,78 16,35
Sorteer op sort-descending

Hulp nodig bij jouw keuze? Bel van 9:00 tot 17:00 met 0881019169 of stuur een Whatsapp.

Kom alles te weten over houtskool. Van waar houtskool van is gemaakt tot aan waar je op moet letten bij het online aanschaffen van houtskool.

Wat is houtskool?

Houtskool is een koolstof die – zoals de naam al doet vermoeden – niets meer is dan verkoold hout. Houtskool vind je in verschillen afmetingen en wordt gemaakt van uiteenlopende boomsoorten.

Hoe wordt houtskool gemaakt?

Door hout op een bepaalde manier te verhitten, komt er niet genoeg zuurstof bij waardoor het hout niet helemaal opbrandt. Wat overblijft zijn droge stukken hout die je opnieuw kunt verhitten en als brandstof kunt gebruiken. Houtskool brandt beter dan hout omdat het water in het hout door de verhitting merendeels is verdampt.

Houtskool gebruiken

Houtskool wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Hieronder vind je een overzicht van de huidige toepassingen van houtskool.

  • Barbecue: De meest bekende toepassing van houtskool is natuurlijk als brandstof voor de barbecue. Na het aansteken wordt houtskool erg heet waardoor het rook afgeeft. Hierdoor krijgt het voedsel van de barbecue de kenmerkende rooksmaak. Houtskool brandt snel op. De barbecue moet dan ook regelmatig met nieuwe houtskool worden bijgevuld.
  • Artistiek: Houtskool wordt niet alleen gebruikt als brandstof. Je kunt er namelijk ook heel goed mee tekenen omdat houtskool gemakkelijk zwart afgeeft op bijvoorbeeld papier.
  • Adsorptiemiddel: Fijngemalen houtskool hecht zich aan allerlei soorten stoffen. Hierdoor is het goed bruikbaar als tegengif. Daarnaast wordt fijngemalen houtskool aan allerlei (verzorgings)producten toegevoegd vanwege zijn ontgeurende en ontkleurende eigenschappen en de wijze waarop het zich bindt aan vuil en vet.
HoutskoolHoutskool

Hoe ontsteek je de BBQ met kool van hout?

Als je een barbecue met houtskool aan wilt steken heb je een aanmaakmiddel nodig. Let op: het is belangrijk om voor een goed aanmaakmiddel te kiezen. Doe je dit niet, dan brengt dit een risico met zich mee voor jouw gezondheid, het milieu en voor het aansteken van de barbecue in het algemeen. Zo is het verstandig om vloeibare aanmaakmiddelen, aanmaakblokjes met schadelijke stoffen en natte natuurproducten te vermijden. Om de BBQ veilig aan te steken gebruik je ecologische aanmaakblokjes, houtkrullen of houtwol. Deze zijn goed voor het milieu en brengen de smaak van het voedsel op de barbecue optimaal naar boven!

Steek de barbecue aan met een starter

Nu je weet welke aanmaakmiddelen veilig zijn om de BBQ mee aan te steken is het tijd om de barbecue met kolen te vullen. Leg een laagje aanmaakblokjes, houtkrullen of houtwol op het kolenrooster en steek de aanmaakmiddelen aan met een lange lont. Zet de starter op de kolen wanneer de aanmaakblokjes branden. Na circa een halfuur zijn de kolen heet genoeg om in de barbecuekuip te vegen!

Steek de barbecue aan zonder starter

Heb je geen barbecue starter? Zet de barbecue dan een uur voor het eten aan en leg de houtskolen op een laag aanmaakblokjes of houtkrullen. Steek de aanmaakmiddelen aan met een lange lucifer. De barbecue is klaar om te grillen wanneer er as op de houtskolen verschijnt en ze gloeien.

AanmaakproductenAanmaakproducten

Online houtskool kopen

Houtskool kun je gemakkelijk online bestellen. Kies altijd voor kwaliteit houtskool zonder chemicaliën en afkomstig van hardhout. Houtskool van hardere houtsoorten brandt namelijk langer en regelmatiger waardoor je de kolen minder snel hoeft bij te vullen.